Haven i februar | Hvad skal du dyrke i februar?

Kribler det også i dine grønne fingre for at komme i gang i haven i år? Selvom vi kun lige er gået ind i den sidste vintermåned, er der masser du kan forspire allerede nu.

Køkkenhaven

Mikrogrønt kan dyrkes i vindueskarmen eller væksthus hele året

Spinat - Kan forspires inde eller sås direkte i drivhus eller mistbænk

Forårsløg - kan forspires indenfor eller sås i drivhus

Rødkål - Kan forspires indendørs og plantes ud i april

Peberfrugt - Kan forspires indendørs og plantes ud omkring maj

Chili - Kan forspires indendørs

Ramsløg - Kan forspires og plantes ud i marts

Asiatiske salattyper - kan dyrkes hele året

Tomater - Forspires indenfor

Blomsterhaven

Statice/hindebæger - kan forspires indendørs

Lupin - kan forspires indenfor

Har du set vores forspiringsudstyr? Vi har alt du behøver for at komme i gang med at forspire, fx såbakker, planteskilte, potter, væksthuse osv.

Planlægning af haven

Februar er også måneden, hvor vi planlægger arbejdet for de næste par måneder. Der skal nemlig både købes frø og stauder. Stauder som barrodsplanter leveres fra midten af marts, men det kan være en god idé at forudbestille dem nu. 

I marts og helt frem til sommeren kan du plante de skønneste hosta, lupiner, akelejer, høstanemoner og mange andre smukke stauder. Trives de i din have, kommer de igen år efter år. 

Vil du vide mere om barrodsplanter, så kan du læse mere om fordelene ved barrodsplanter her. 

Har du tjekket dine dahliaknolde? 

Hvis du vinteropbevarer dine knolde, skal du tjekke dem regelmæssigt, så du er sikker på, at de har det godt. Dahliaknolde skal opbevares køligt, mørkt og frostfrit vinteren over. Den ideelle temperatur spænder mellem 4-8 grader.

Hvis dine dahliaknolde får for meget fugt, kan der dannes mug på dem. Her er det vigtigt at fjerne alle mugne dele, så det ikke spreder sig til flere knolde. Sørg for at knoldene får mere luft, så de kan komme af med fugten igen.

Rengøring og oprydning i drivhus 

Har dit drivhus også stået og passet sig selv i løbet af vinteren, og måske du endda har brugt drivhuset til at opbevare ting, som gerne skal beskyttes for vinterens regn og blæst, så er februar en god måned til at rydde op. Vi har netop ryddet op, smidt ud og sorteret indholdet af drivhuset, så det er klar til foråret. Desuden har vi også udstyret os med nogle smarte varmemåtter, så forspiring kommer til at få et ekstra skub her i kulden. Se vores varmemåtte her. 

Jeg håber, at du har fået lidt inspiration til hvad du kan lave i haven i februar.