Hvad er der blevet tid til under nedlukningen?

Vi får alle sammen et eller andet ud af krisen. Måske har du slet ikke fået lavet surdej, ikke lavet armbøjninger, så du kommer ud som et nyt menneske. Men så er det det, du har fået ud af krisen.

Måske har du været i haven og fundet nogle planter frem, der kan holde til kulden. Måske har du været i drivhuset og siddet i varmen og nydt de få planter, der stadig spirer. Du har måske fået brug for en nu madras. Eller går du bare og venter på, at landet åbner og sommeren kommer?

Har du været i den frosne have - eller drivhuset?

Der er faktisk lidt, der stadig kan gro i en frossen have, selvom de fleste planter går på vinterhi. Måske har du brugt tiden på at passe dem. Ellers kan du jo nyde synes at en frossen have. Det er faktisk slet ikke dumt for haven at blive lagt lidt på is, specielt ikke hvis en blød dyne af sne er lagt henover. Det giver haven ro, så den er klar til igen at springe frem, når vejret begynder at være mere egnet til at spire i. Sidste år kom foråret allerede i februar, hvor temperaturen var over de 10 grader. Det var bestemt ikke ubehageligt for os mennesker, men det ikke nødvendigvis det bedste for planterne. De kan ikke gemme sig i skygge som os mennesker, men må følge med det klima, der kontrollerer dem.

Skulle du være så heldig at have et drivhus, så sæt dig ud i det og tag alle dine planter med, hvis du ikke kan vente på foråret. Der skal nok komme en solvejsdag eller to, der kan holde dig og planterne varme.

Måske trænger madrassen til at blive skiftet

Har du haft rigelig med inde aktivitet under nedlukningen, kunne det måske være tid til en ny seng. Du kan besøge madrassnedkeren.dk og finde en seng, der passer til dig. Måske har du bare bemærket, at den du allerede havde var af ringe kvalitet. Eller måske har du selv været en af årsagerne til, at den er blevet i så dårlig stand. I hvert fald skal det fikses. Og hvilken herlig mulighed du har nu til at få lavet den perfekte seng hjem til. Du kan allerede begynde nu med at tænke på, hvordan den skal se ud, stå og laves.

Gør dig klar til sommerens blomstring

Efter en dag eller to i dit sommerhus, begynder det måske at virke en smule underligt, at du som den eneste person i hele kongeriget er gået ind i foråret. Så du bliver nok nødt til at komme ud igen.

Du bliver nok nødt til at finde på noget andet. Selvom nedlukningen er lang, går det formentlig ikke, at du gemmer dig i et drivhus, til der er varmt og rart udenfor igen. I stedet kunne du begynde at gøre dig klar til at købe planter og gødning, så du er klar til at plante de nye og smukke planter til sommerens lange varme.