Det kan blomster og planter gøre for indretningen i boligen

Som du nok allerede ved, er det svært at indrette en bolig. Det er svært at skabe lys og liv, og sørge for at indretningen giver det indtryk, der er ønsket. Her kan planter og blomster være en god løsning. Men de skal også indarbejdes i indretningen af boligen.

Blomster og planter

Blomster og planter kan hurtigt blive en vigtig del af indretningen. Blomster og planter kan både være funktionelle og æstetiske. Der findes helt utroligt mange planter og blomster. Nogle har endda visse funktioner, som at de holder edderkopper og andet kryb væk. Derudover har planter og blomster også evnen til at skabe liv og glæde i et rum. De kan altså hurtigt blive en vigtig del af en indretning. Specielt hvis du ønsker at skabe noget æstetisk og farverigt i din indretning.

Derudover er planterne også med til at sørge for et godt indeklima, fordi de benytter den kuldioxid, du som menneske udånder, og omdanner den til ilt. Herved får du også renset luften og sørget for, at der bliver produceret mere ilt. Altså er planter og blomster bestemt ikke det værste man kan dekorere boligen med.

Sådan tilføjer du dem

Men selv om du nu ved at planter og blomster både er æstetiske og funktionelle, så kan det stadig være svært at få dem inkorporeret i indretningen. Her er det nemlig også vigtigt, at du ikke kommer til at overgøre det. Der skal findes en god balance mellem planter og møbler. Her kan det for eksempel være smart at benytte møblerne til planter. På den måde skaber du plads til både planter og møbler, så det skaber et naturligt udtryk i stedet for bare en kedelig og billig dab radio. Dermed får du også givet lidt mere liv og farve til dine reoler, sofabordet eller skrivebordet.

Derudover kan planterne og blomsterne også benyttes til at lave små hyggehjørner, eller hvis du har nogle små huller i din indretning, hvor der er lidt tomt, kan du nemt placere en plante eller to. Det giver nemlig rummet lidt mere tyngde og fylde, så der ikke føles så tomt. Derudover får du også placeret nogle farver i boligen, alt efter hvilke planter du har.

De giver et helt nyt liv – hvis du kan passe dem

Nu har du fået nogle ideer til, hvordan du kan inkorporere planter og blomster ved indretning af boligen. Men planter er jo mere end bare æstetisk udseende og udsmykning. Det er levende organismer, der skal passes og plejes ligesom så meget andet. Derfor er det vigtigt, at du finder planter, der kan leve i det miljø du bor i, og som du kan og vil bruge tid på.

Hvis du for eksempel bor i en meget mørk lejlighed, er det altså vigtigt, at du finder planter, der ikke har så stort et behov for lys. Og hvis du ofte glemmer at vande dine planter, kan det være en fordel at have planter og blomster, der ikke ofte skal vande. Her kan det dog også være en fordel at skrive op, hvornår de sidst er blevet vandet eller lave en reminder på din telefon.

Så føler du, at der mangler noget liv i din indretning, og er klar på, at de skal passes og plejes. Så skynd dig og find nogle planter og blomster der passer til din indretning og din dagsorden.