Sådan får du din have til at stråle

Har du en have og er den ikke helt som du egentlig gerne vil have den? Det er ofte at man får anlagt sig en have, som man egentlig godt ved ikke helt gør det optimale for dig, men som du samtidig bare tager dig til tåls med, men måske er det nu du skal have gjort noget særligt ved din have så du kan få den til at stråle.

En dygtig anlægsgartner kan hjælpe dig til den perfekte have

En have kan for nogle være det mest fantastiske at råde over, men det kan også være et kæmpe arbejde for nogle andre. Det er derfor vigtigt at se på, hvad du egentlig vil med din have for at få det mest optimale ud af den. Har du ingen idéer selv så kan du måske overveje at inddrage en anlægsgartner i dine tanker og dit haveprojekt.

Med en dygtig anlægsgartner for du for det første en fagperson, der ved hvad det forskellige havegrønt kræver og gør. Du får for det andet en person der kan hjælpe dig med at skabe den perfekte have udfra dine ønsker og idéer. Som noget helt tredje kan du også vælge at få din anlægsgartner til at etablere din have, hvis du slet ikke lige magter selv at stå med det hele.

Overvej hvad formålet er med en have for dig

Når du kigger på hvad din have skal kunne gøre for dig, så er det først vigtigt at se på funktionen med haven. Ønsker du en masse plads til at lege på til børnene eller er du mere ovre i blomsterbede og køkkenhave? Det vigtige her er at huske, at du nogle gange kan få en kombination af det hele.

Når du har fundet ud af hvad din have skal gøre for dig, er det næste step at overveje, hvor meget tid du er villig til at bruge på at holde din have. Der findes ligesom så meget andet, nærmest vedligeholdelsesfrie haver og så det helt stikmodsatte. Det er her vigtigt at have i tankerne, at når du har den have du ønsker, så vil du helt automatisk også ville opleve glæden ved at bruge tiden i den.

Lav en plantegning der kan hjælpe dig til et overblik

Når havens formål og vedligeholdelse er overvejet færdigt, kan det være at du nu skal jævne alt for at få en klar idé om hvor du skal gøre af de forskellige ting du ønsker i haven. Start med at lave en plantegning for din have, hvor du har placeret f.eks. køkkenhaven og terrassen. Så er det lettere herfra at se på, om du ønsker en form for læhegn der måske er en hæk, klatreblomster eller bare et hegn.

Når du er klar til at etablere din perfekte have, skal jorden måske gøres klar for at give dine nye planter og hække den bedste start. Sørg for at finde de planter der passer til den tid du vil bruge på dem. Nogle blomster og planter kræver særlig opmærksomhed men er også det smukkeste, hvor andre kan klare sig selv. Her kan du evt. igen vælge at bruge en anlægsgartner til at give dig de rette råd.