Guiden til fliselægning i haven

Ønsker du en terrasse i haven? Eller vil du gerne indlægge små stier i din have ud af fliser? Der er mange muligheder, når det omhandler fliselægning i haven. Måske er du i tvivl om, hvordan man gør, hvem der kan hjælpe dig eller andre spørgsmål. Så er du kommet til det rette sted. Læs med her for at blive klogere på emnet.

Hvorfor fliser?

Fliser er blevet meget populære igen, og det er primært fordi, de er nemme at rengøre, er dekorative og kan for eksempel bruges i haven til at indkredse blomsterbede, lave små gangstier eller en terrasse. Fliserne har dermed mange formål, og der findes flere varianter, så du kan vælge dem, som du synes bedst om. Fliser kan desuden holde i mange år, så du behøver ikke udskifte dem lige foreløbig.

 

I forhold til en terrasse i træ behøver du ikke behandle dem, ligesom man behandler træet. Derfor er de nemme at have med at gøre, så det kan helt sikkert anbefales at få lavet en fliseterrasse.

 

Du kan få fliser i granit, beton, cement, keramik, marmor, terrazzo osv. Dette kan give dig en helt unik have.

Hvem kan hjælpe med fliselægning?

Når du skal have hjælp til fliselægning, er det en anlægsgartner eller en brolægger, som du skal have hjælp fra. Fordelen ved at få en professionel til at hjælpe dig er, at du slipper for det hårde fysiske arbejde, det er at lægge fliser. Samtidig er du sikker på, at du får kvalificeret hjælp, og at resultatet bliver perfekt.

 

Anlægsgartneren eller brolæggeren vil kende til underlaget, som ofte er forskellige typer sand, der skal jævnes korrekt. Når du betaler dig fra arbejdet, så vil det hurtigt blive udført, og før du får set dig om, har du din terrasse, som du med det samme kan begynde at tage i brug og nyde. Du kan slippe for besværet med selv at finde kompetente håndværkere til de bedste priser på altombyg.dk.

Hvor dyrt er det?

Priserne på fliselægning kan variere en del, alt efter hvor stort et areal, der er tale om, hvilke fliser du vil bruge osv. Men man taler om en ca. pris på 300 kr. pr. m2 for fliselægning. Du kan læse mere om fliselægning og priser her.

Hvad kan man bruge fliser til?

Fliser er meget praktiske, men kan samtidig også være dekorative. Mange er for eksempel glade for en fliseterrasse. Her kan børnene lege, du kan have dit havesæt stående, grille om sommeren, og du kan sætte nogle blomsterkasser eller lignende for at pynte den. Der er masser af muligheder for at få en fin terrasse, og du kan i samme ombæring lave små gangstier i haven, som vil gøre den endnu flottere.

 

Hvis du ikke har børn, eller de er flyttet hjemmefra, kan det være, du gerne vil gøre noget ud af haven, så det ikke bare er én stor græsplæne, og her kan fliserne virkelig komme til deres ret.

 

Fliselægning kan du også gøre selv, men det er klart hurtigt og nemmest at få en professionel til det, og du vil også opleve, at det kan holde meget længere, da arbejdet bliver gjort grundigt og godt.