Sådan indbrudssikrer du din have

De fleste af os ser det som et selvfølgelig at sikre vores hjem med gode låse og stærke døre. En ting som mange af os nok ikke tænke over er at det kan være en god idé at også investere i et godt låsesystem eller en god lås til haven. Det sker nemlig ofte at personer får stjålet sine eksklusive rottingmøbler, sin gril, designerkrukker eller cykler som står i placeret i haven. For alle os der har prøvet at få noget stjålet så er det en ærlig og krænkende oplevelse. Lige som du tager tiltag til at sikre dit hjem mod indbrudstyveri så er der tiltag du kan tage for at minimere risikoen til at få stjålet ting i din have.

 

Her har vi samlet nogle gode tips fra en god låsesmed omkring hvordan du kan indbrudssikre din have

Montere en lås på din grind eller port til haven.

Denne lås eller dette låsesystem til haven behøver nødvendigvis ikke altid være låst altid, af praktiske årsager i dagligdagen, når man hurtigt vil ind og ud hurtigt, men det kan være skønt at have muligheden til at låse denne lås, når man f.eks. skal på ferie eller på en længere tur.

Ret belysning holder tyve væk

Havebelysning gør ikke kun din have mere indbydende, den hjælper også til med at holde indbrudstyvene langt væk fra dine værdifulde ting i haven. En autoriseret elektriker kan hjælpe dig med at montere belysning med sensorer som lyser op arealet op når tyven træder ind i din have for at lave ballade.

Lås ind dine værdifulde sager og ting i et skur

Hvis du ikke har et stakket eller lignende omkring din have, så kan du overveje at investere i et skur, hvor du kan låse ind dine ting i. Husk at det ikke nytter til noget hvis du ikke oveni installerer en god sikkerhedslås på skuret.

Overvåge din have

At overvåge haven med hjælp af overvågningskameraer, er en rigtigt god idé! Overvågningskameraer har bevist en stærkt præventiv effekt mod indbrud. Flere plus med overvågning er at du kan se at alt er som det skal i din have på distance, når du f.eks. er på ferie. Overvågningen i din have også er med til at beskytte din bolig eller dit kolonihavehus mod indbrud på grund af den præventive effekt.

Er du usikker på hvor du skal starte?

 

Hvis du overvejer at investere i sikkerhed til din have, men ikke rigtigt ved hvor du skal satse på så er det altid smart at rådføre sig med en professionel låsesmed, en låsesmed er trænet til at sætte sig ind i hvad en indbrudstyv tænker mht. til sikring af både hjem og have. Du kan med fordel bruge en låsesmed med TVO-eksamen. Denne form for låsesmed er også ekspert i overvågningskameraer!