Gode tips til den perfekte græsplæne

Den perfekte græsplæne kan blive nabolagets misundelsesværdige element, og der findes heldigvis meget du selv kan gøre, for at sikre at det bliver din græsplæne, som alle misunder. Her kan du få nogle gode tips til hvordan du vedligeholder den perfekte græsplæne.

Lav en god rutine

At lave en god rutine for pleje af din græsplæne, er et godt udgangspunkt for at holde den i topform i de grønne måneder. Omhyggelig pleje, giver en jævn, smuk og grøn græsplæne, og du undgår visne, døde pletter. At plante græs over hele haven, kan virke som en nem løsning, for en smuk og grøn have. Det er det også, men det kræver at græsplænen bliver holdt i topform, og det kræver lidt arbejde.

Klip din græsplæne 1-2 gange om ugen

Hvor tit du skal klippe din græsplæne, kommer lidt an på hvilket look du ønsker. Hvis du ønsker et mere naturligt, uslået look, kan du vente lidt længere mellem, hver gang du klipper eller slår din plæne. Dette kan hurtigt se lidt rodet ud, men dele af dine have, kan godt have et lidt mere naturligt look. Det er en god ide at lave en god rutine på, hvor tit du klipper græsplænen. En jævn, og velplejet plæne, skal klippes 1-2 gange om ugen, fra slutningen af marts til slutningen af oktober. Der er altså et halvt år, der du skal huske på at klippe din græsplæne et par gange om ugen, for at holde den i bedst mulig form. Du skal også huske på, at skære kanten langs plænen. Dette kan du nøjes med at gøre 1-2 gange om året.

Husk vanding og gødning af din græsplæne

Når der er tørke, skal du også sørge for at vande græsplænen grundigt, så du sørger for, at den får tilstrækkeligt med fugt. Du skal også sørge for at give din græsplæne tilstrækkeligt med gødning, for at sikre at den får nok næring. At forebygge inden din græsplæne bliver for tør eller mangler næring, er en god måde at sikre, at du ikke får tørre og visne pletter, der ødelægger det grønne look.

Husk at rive din græsplæne

Hvis du vil tage godt vare på din græsplæne, er det en god ide at investere i en god rive. Du skal rive dit græs igennem en gang om året, for at kradse filtlaget op og eventuelt fjerne mos. Med riven kan du også rive visne blade op fra din græsplæne.

Få lagt en grøn og pæn græsplæne

Hvis der er for mange visne pletter, eller din have kunne trænge til en frisk, grøn plæne, kan det være en god ide at få lagt smukt rullegræs. Rullegræs er ægte græs, der er dyrket under optimale vækstforhold. Det tager meget lang tid at gro en plæne selv fra bunden, og rullegræs har fået de bedste vækstvilkår, for at give et godt udgangspunkt for fremtidigt vedligehold af din plæne. Billigt rullegræs, sørger for en jævn og smuk plæne, der er nem at få lagt og giver et godt udgangspunkt. På amagerrullegraes.dk, kan du læse mere om rullegræs, og om hvordan du tager vare på din græsplæne, når den er blevet lagt.