3 gode råd når du går i haven

I denne artikel kan du læse 3 gode råd til dig, der gerne vil bruge mere tid i haven, men har brug for hjælp til, hvordan du kan komme godt i gang. Vi præsenterer dig her for metoder til, hvordan du kan gøre det sjovere at gå i haven og således øge motivationen for at komme i gang.

Hygge med familien

Det første råd til dig, der gerne vil bruge mere tid i haven, er at du simpelthen gør oplevelsen til en hyggelig dag med familien. Dette kan både være med din ægtefælde, kæreste eller samlever, men i lige så høj grad en mulighed for at være sammen med børnene og lære dem om naturen. Det er altid sjovere at arbejde sammen med personer som man godt kan lide og har det godt sammen med. Planlæg dagen på forhånd og arrangér noget at se frem til når arbejdsdagen er slut. På den måde har man hele tiden noget at se frem til og kan således lettere komme igennem dagen. Hvis du har børnene med i haven kan man eksempelvis arrangere boller og kakao efterfølgende.

Multitasking

Det næste råd, som vi gerne vil introducere dig for, er multitasking. Havearbejde giver nemlig rigtig gode muligheder for at lære andre ting samtidig. Udgangspunktet er, at du med et sæt høretelefoner har utallige muligheder for enten at høre musik, lydbøger, podcasts osv. Dette kan enten være i form af underholdning, men i lige så høj grad en mulighed for at tilegne sig faglig viden. Det kan eksempel være, at man kan vil bliver klogere på investering i aktier eller crowdlending. Det kan også være, at man alternativt vil høre sin yndlingspodcast eller en rigtig god bog, der kan få dig til at glemme, at havearbejde godt kan være lidt hårdt.

Husk at nyde resultatet

Mange personer tænker ofte mest på haven i forbindelse med, at der skal fjernes ukrudt eller, at der skal laves andet havearbejde. Dette sker samtidig med, at man rent faktisk bruger for lidt tid i haven, hvor man blot nyder at være til stede og får gavn af det arbejde som man løbende laver gennem det meste af sommeren. Af den grund er vores helt klare anbefaling, at du husker at nyde resultatet af dine bestræbelser. Dette kan f.eks. være ved at tænke kreativt når I får gæster i sommerperioden og sørge for at holde de fleste ting i haven. Udover at gøre haven pæn at se på, kan I også sørge for, at haven bliver et hyggeligt og indbydende sted at være, så I får lyst til at være der, fremfor inden for i stuen.