Find boligen med plads til drømmehaven

Når jagten sættes i gang på en ny bolig, og er det et hus man kigger efter, så vil mange kommende huskøbere lægge stor vægt på udearealerne. Er hus er nemlig ikke helt så attraktivt, hvis ikke der er en god og rummelig have til. Haven er vores pusterum, og et areal som kan være tiltrængt i en hektisk hverdag.

 

Men hvordan finder man bedst en bolig med plads til drømmehaven? Og hvad skal man huske at kigge efter som potentiel køber?

Boligjagten kan være en snørklet affære

Hvad enten man er førstegangskøber eller tidligere har ejet sin egen bolig, så kan jagten på det perfekte hjem være både tidskrævende og stressende. Der er mange forbehold man bør gøre sig om man faldgruber der skal tænkes ind i processen.

 

Alle vil nemlig gerne finde det helt rigtige hjem til den rigtige pris uden at blive snydt eller skulle fortryde sit køb. Der er mange parametre at tage højde for inden man siger ja til noget og skriver under, så det er ikke helt problemfrit at blive husejer for første, anden eller tredje gang.

 

For at undgå unødig stress og for at sikre sig på bedst mulig vis at man ikke foretager et køb som er uhensigtsmæssigt, bør man rådføre sig med en kompetent person såsom en boligadvokat. Hvor ejendomsmægleren generelt er sælgers mand, så kan en professionel boligadvokat hjælpe dig som potentiel køber med alt papirarbejdet og rådgivning omkring de forbehold du bør tage.

 

Læs mere på NEMADVOKAT’s hjemmeside, og forbered dig nøje inden du finder den helt rette bolig med en skøn have til.

Forbehold og drømmehaver 

Selvom du drømmer om den perfekte have, hvor der er plads til blomsterbede og grillfester, så er det vigtigt at huske på at du først og fremmest køber et hus og at haven faktisk bør være sekundær. Haven kan altid indrettes og formes efter dine personlige ønsker og behov på et senere tidspunkt, men køber du et hus med skjulte fejl og mangler, så mister både boligen og haven sin samlede værdi rent økonomisk og personligt for dig.

 

Du skal derfor være sikker på at sælgeren er transparent omkring sin præsentation og at der ikke eventuelt er aspekter ved boligen som selv sælgeren ikke kender til.

 

Når de ting er på plads, så kan du fordybe dig i drømme og visioner for haven såvel som boligen. Er boligen i tiptop stand, så kan du godt tillade dig at vurdere om haven er god nok som den er eller om den kræver en mængde arbejde og finansielt indskud.

 

Hvis man køber en bolig som kræver utrolig meget arbejde, renovation og store økonomiske tilskud, så vil haven til enhver tid blive sekundær, og der vil gå mange måneder endda år før man virkelig, aktivt kan gøre brug af sin drømmehave. Skal haven tillægges en vis mængde opmærksomhed og er det vigtigt med en funktionel have som tjener sit formål og opfylder dine personlige drømme som haveejer, så er det vigtigt at der både er tid og råd til haven ved siden af boligen.