Blomster på altanen - Hvad er reglerne?

Sund fornuft er sund altan

Mange har blomster og beplantning på altanen, men må man egentlig det? Som udgangspunkt, så er svaret ja. Men til et hvert udgangspunkt, er der selvfølgelig også en undtagelse. Denne undtagelse er styret af, om der fremgår noget af bestemmelserne for din forening. Dog er det kun i yderst sjældne tilfælde, at der står, at man slet ikke må have blomster på altanen. Der er selvfølgelig også en begrænsning, hvis det ikke fremgår af bestemmelserne i ens forening. Her er det egentlig blot den sunde fornuft, som spiller ind. Hvad menes der så med den sunde fornuft? Der fremgår flere elementer af lejelovens § 79a-c, hvis der ikke er udformet en husorden. Dog vil svaret højst sandsynligt være det samme, om der er udformet en sådan husorden eller ej. Dette skyldes netop det, som står nævnt ovenfor om, at der sjældent fremgår noget specifikt om planter på altanen af bestemmelserne i foreningen. Svaret hertil vil være, at det ikke må være til gene for naboerne. Herfra siger det lidt sig selv. Kan du have et kæmpe træ som skygger for din nabos altan? Nej. Kan du have en meget lang efeu hængeplante, som går nedover din underbos altan? Nej. Heraf fremgår det tydeligt, at svaret på disse spørgsmål er “sund fornuft”.

Har din udlejer brokket sig over din beplantning eller måske endda smidt dig ud af dit lejemål på dette grundlag? Så kan du med fordel tage fat i DIGURA, der kan vurdere din sag gratis for dig.

Hvad gør jeg, hvis jeg får problemer med min udlejer grundet mine planter på altanen? 

Som det fremgår af ovenstående, skal du starte med at kigge på husordenen og øvrige bestemmelser om dette for din forening. Overskrider du reglementet? Eller er dine planter eventuelt til decideret gene for dem, som bor omkring dig? Beskadiger du på nogen måde lejlighed eller altan ved at have planterne stående? Kan du åbenlyst svare nej til disse spørgsmål, så er der som udgangspunkt ikke grund til, at der skal foreligge problemer. Her kan du med fordel henvise til disse bestemmelser overfor din udlejer. 

 

Er du fortsat i tvivl, så kan du med fordel få et medlemsskab hos DIGURA. Her står de altid klar til at hjælpe dig med diverse lejeretlige problemer, så du aldrig behøver at være i tvivl om dine rettigheder.