3 madretter, der bliver bedre med hjemmedyrkede agurker

Agurker er virkelig en af de grøntsager, hvor de får ekstra smag, når du dyrker dem selv. Mangler du inspiration til, hvad du skal bruge dine agurker til, kan du her få masser af gode ideer til tre nemme og lækre madopskrifter. Læs mere herunder. 

Der er nogle grøntsager, hvor du kan smage det med det samme, at de er hjemmedyrkede. Der er agurker virkelig en af dem. Når du dyrker dem derhjemme i drivhuset, får du en langt bedre smag, og det vil helt klart smitte af på de retter, du tilbereder med dem. 

Er du vant til bare at spise agurker som snacks eller i salater, mangler du måske noget inspiration til, hvordan du kan bruge dine hjemmedyrkede agurker. Vi kommer med tre bud til dig her.  

Tzatziki

Tzatziki er en virkelig nem ret for dig at tilberede. Det gør det oplagt for dig at tilberede den selv på en hverdagsaften. Derudover kan du bruge den som tilbehør til en lang række forskellige retter. Den egner sig særligt godt som tilbehør til kød, men kan også være lækker på en salat. 

Du skal bare bruge agurk, græsk yoghurt, hvidløg, citron, salt og peber. Når du selv dyrker agurkerne i din have, vil du hurtigt kunne hente dem der, og resten er noget, som du nemt kan købe i et supermarked. Find en god opskrift på tzatziki

Hvis du ønsker at krydre din tzatziki lidt mere, end der er langt op til i opskriften, kan du enten tilføje mynte eller dild til den. Det er også begge nemme krydderurter at dyrke i haven. 

Agurkesalat

Har du så mange agurker, at du ikke kan nå at spise dem alle sammen friske, kan du vælge at bruge dem til agurkesalat. Den lækre syrlig-søde salat af tynde agurkeskiver er perfekt på både smørrebrød, en burger og bøfsandwich. 

Når du skal fremstille agurkesalat, skal du bare bruge en agurk, eddike, sukker, salt og peber. Når du først har prøvet at fremstille det selv – og smagt,  hvor godt det smager – vil du aldrig igen have lyst til, at købe det. Find en god opskrift på agurkesalat

Agurkesalaten er nem for dig at variere. Når du først mestrer den klassiske og nemme agurkesalat, kan du for eksempel prøve at tilberede en thai agurkesalat. Der bruger du risvinseddike og fiskesovs i stedet for eddike, hvilket gør, at agurkesalaten kommer til at passe ekstra godt til fisk. 

Agurkesandwich

Når du har lækre, sprøde og friske agurker i drivhuset, er det oplagt, at du bruger dem til at tilberede en lækker agurkesandwich. Det er ikke en spise, som vi bruger så meget herhjemme, men i Storbritannien har det været en yndet spise i mange år. 

Til en agurkesandwich skal du bare bruge en agurk, hvidt sandwichbrød, usaltet smør, fløde, dijonsennep og salt. Til marinaden til agurkerne skal du bruge olivenolie, citronsaft, sukker og hvid peber. 

Der findes altså masser af forskellige opskrifter, som du kan kaste dig ud i, når du dyrker agurker derhjemme. Det er derfor bare om at gå i gang med at eksperimentere med de mange forskellige typer.