Tre redskaber som dig med grønne fingre ikke kan undvære

Går du med tanken om at få grønnere fingre, og ved du ikke hvor du skal starte, så er det en god ide at finde ud af først, hvad du mangler i skuret for at kunne klare arbejdet i første omgang. Der er flere hundrede forskellige typer af haveredskaber, og det er ikke dem alle som er lige så gode som andre. Derfor får du i denne artikel tre ting, som du skal have i dit skur, så du kan komme i gang med at plante alt lige fra bøgetræer til vintergækker. 

Hækkesakse og hækkeklippere

Står du i den nærmeste Silvan eller Xl-byg og undrer dig over hvad forskellen er på en hækkesaks og en hækkeklipper, så skal du ikke undre dig længere. En hækkesaks er et præcisions redskab, som gør det muligt for dig at komme ind, der hvor hækkeklipperen ikke kan. Hækkesaksen kan klare mange forskellige tykkelser af grene alt afhængigt af, hvilken en du vælger. Når du benytter en hækkesaks, så sørger du for, at du kun tager de mest nødvendige grene på busken eller på træet. Til gengæld, hvis du vælger at benytte en hækkeklipper, så kan du tage langt flere grene på busken, og du kan trimme mere tættere end med en saks. Disse er ofte elektriske eller kører på diesel eller benzin, og de er meget kraftige, og kræver en del øvelse at bruge.

Havesakse og ørnenæb

For at kunne beskære de forskellige planter, som du gerne vil have i din have, så er du nødt til at have forskellige beskæringsredskaber. Du kan for eksempel købe havesakse, som er et meget universelt værktøj, som kan klippe alt fra små buske til roser og meget andet. Du kan også vælge at investere i et ørnenæb. Dette beskæringsredskab kan klare de helt tykke grene på busken eller træet, og den er specielt god, når busken gør det besværligt at komme fremad i arbejdet. Dette er dog kun et udpluk i beskæringsredskaber, da der er mange flere muligheder alt afhængigt af, hvilken type af arbejde, som du skal lave i din have. Husk derfor at spørge en professionel til råds inden du køber, så du er sikker på at få det rigtige redskab med hjem. 

Plæneklipper

De fleste kender plæneklipperen fra deres barndomshjem, hvor far ofte gik ud i haven for at slå græsset. Dette er et godt redskab at have liggende, da græs gror hurtigere end mange andre planter, og holder man det ikke nede kan man hurtigt ende i en meget heftig omgang arbejde og med en større risiko for ukrudt. Husk derfor, når du køber en plæneklipper, at det er en god ide at tage en tur en gang i ugen eller hver anden uge. Dette gør, at du altid har en flot plæne, og at arbejdet ikke er nær så hårdt. 

 

Mangler du finansielle midler til dit næste projekt, eller vil du gerne have noget mere på kistebunden inden du starter op, så kan du overveje et lån til forbrug, så du kan komme ud og arbejde i din have hurtigst muligt.