Sådan gør du haven klar til studenterfest

Hvis der skal holdes studenterfest i haven, så skal den selvfølgelig gøres klart. Der er flere elementer, der har relevans i denne sammenhæng. Den skal ikke blot se pæn og nydelig ud, men der er også en række praktiske elementer, der skal prioriteres. Derfor er det også en god idé at starte forberedelserne i dagene op til.

Det kan hurtigt blive stressende, hvis du skal klare det hele på et halvt døgn. Det er ikke en dag, der skal være præget af stress. Derimod skal det hele bare spille, så I kan nyde at din søn eller datter er blevet student. Det er derfor en god idé at hente hjælp ind, når haven skal gøres klar og der skal stilles op til festen.

Hvordan skal opstillingen være?

Der kan holdes fest i haven på mange måder. De fleste plejer at leje et festtelt, hvor festlighederne foregår. Andre er så heldige, at de har en stor terrasse, hvor der kan gøres plads til alle. Derfor starter processen med at vurdere hvordan opstillingen skal være. Hvis I skal stille et telt op, så kræver det fx en kende mere.

Dertil skal I også sikre at opstillingen er lavet, så den er mest praktisk. Skal der fx være plads til aktiviteter på græsplænen, så bør I ikke fylde det hele med et stort telt. Så er det bedre at placere det et andet sted, så der er plads til begge dele. Det er særligt sådanne ting, der skal overvejes, når I skal gøre klar til studenterfesten.

Endvidere er det også en god idé at tage højde for, at græsplænen godt kan tage skade af en sådan omgang. Meget af det kan dog forhindres ved at lægge plader som en form for gulv. Det kræver dog lidt mere, hvorfor det er op til én selv at vurdere. Hvis du gerne vil passe godt på din have, så er det en god idé at gøre dette.

Det er ikke værd at gå på kompromis

Når du skal stille op til en studenterfest, så er det ikke værd at gå på kompromis. Det er gældende i forhold til din have, men også i forhold studentens ønsker og forventninger. Ved at sikre at det er gjort ordentligt, så kan du undgå slitage på haven, men også at det bliver en fest, der ikke lever op til studentens forventninger.

På trods af at det kan være stressende, så er det bedre at gøre det ordentligt. Har du svært ved at overskue det, så start i god tid. På denne måde kan du tage det lidt efter lidt. Det kan desuden også hjælpe dig med at efterrationalisere nogle af dine beslutninger, så du får vurderet, om det rent faktisk er det bedste valg.

Selvom der er meget, du skal huske på, på glem for alt i verden ikke en gave til studenten. Gør du det, så står du sandsynligvis med en meget skuffet student, der havde glædet sig til at modtage en gave fra sine forældre. 

Hav en klar plan, inden du starter

Når du skal gøre din have klar til en studenterfest, så skal du have en klar plan, inden du går i gang. Det er blot endnu en grund til at planlægningen bør starte i god tid, så du ikke er sikker på, at det hele er planlagt til punkt og prikke.