Lav blomsterformede kreationer med din mad

Blomster er fantastiske og givende og det er ikke så sært at der ses større og større interesse for at indføre blomster i alt hvad vi laver. Her er madlavningen ingen undtagelse og det tæller ikke som at lege med maden, men det er nærmere et spørgsmål om kunst, når man tilføjer blomster i madlavningen.

Det er mere kunst end det er at lege med maden

Der findes flere måder at få blomster ført ind i vores hjem. Der er de smukke potteplanter, der bliver passet og plejet for at få dem til at stråle bedst muligt. Der er de afskårne buketter der pynter noget så smukt på f.eks. spisebordet, men der er faktisk også blomster i madlavningen.

Blomster i madlavningen er egentlig ikke noget nyt som sådan, men det er ikke i de fleste private køkkener at man ser til det. Det behøver ikke at kræve den store kendskab til blomster der er spiselige for hvis du bare har et vaffeljern, så kan du sagtens få blomsterne til bords uden at det kræver noget særligt fra din side.

Lad fantasien slippe fri og få blomsterne i maden

At lave blomsterkunst med maden kan som skrevet være i form af vafler. Det lyder måske lidt skørt, hvis du aldrig har oplevet det før, men det er noget der hitter hos enhver gæst eller som en ekstra lille kærlighedserklæring til en af dine kære, når maden er formet på en unik måde.

Det behøver ikke kun at være i form af vafler at der formes blomster, men hvis du får godt gang i bageriet derhjemme, så er det kun din fantasi der kan sætte grænser. En bagemaskine er nok ikke helt hen i vejret, hvis det skal løbe lidt løbsk med den kreative del. Når du anvender en bagemaskine, så slipper du for at være udmattet allerede inden maden er klar til at blive ”leget” med.

Blomster kommer i alle former

Er der børn med i køkkenet, så kender vi alle sammen den store begejstring fra børnenes side, når der bliver formet diverse julesmåkager i stjerner og hjerteformede motiver. Her kan blomstermotivet igen være til stor glæde, for selv om at der ikke er så mange blomster at se udendørs i vinterens kulde, så er det stadig smukt at se på.

Der findes mange måder at forme blomster i maden. Du kan faktisk købe forme der kan presses ned i dej og lignende, men du kan også forsøge dig med at kreere blomster i fri hånd. Det kræver lidt snilde og en skarp kniv for at få det til at lykkes. Du skal nok også forberede dig på et par forsøg eller 3 før at du har de blomster du gerne vil servere.

Er du den kreative person og vover du dig ud i at lave blomster af maden i fri hånd, kan du måske søge inspiration til nogle lidt mere avancerede blomstermotiver online. Hvis du skal have gæster og du vælger at gå all in på dekorationen af maden, kan du prøve at kaste dig ud i at lave 3 dimensionale blomster.