Gør hverdagen sjovere med bæredygtigt legetøj

Legetøj fylder meget når man er barn. At have det sejeste legetøj fylder endnu mere. En af de få ting der ikke betyder noget for børn er om legetøjet er bæredygtigt. Det er helt naturligt, da det ikke er noget børn kan se eller røre ved. Det ændrer bare heller ikke på at vi som de voksne, så må tænke ekstra meget over det.

 

Legetøj er en af de ting vi køber allermest af til vores børn. Det er sådan vi forkæler dem, og viser hengivenhed. Derfor er det ekstra vigtigt at vi kan gøre dette med god samvittighed. Bæredygtigt legetøj bliver ofte forbundet med noget negativt, og over kompenserende. Dette vil vi gerne ændre. En mor ad gangen vil vi overbevise jer om værdien i Bæredygtigt legetøj.

 

Meget plastiklegetøj indeholder en masse skadelige stoffer, og dette er selvfølgelig meget beklageligt, men desværre næsten også en selvfølge. Plastiklegetøj er oftest proppet med hormon forstyrrende stoffer, og ting der absolut ikke er sunde for børn, og slet ikke små børn.

Trælegetøj

 Hvis man er en af de forældre der synes bæredygtighed er vigtigt, så er det bare om at komme i gang med trælegetøj. Det skal være sikkert for alle børn at vokse op, og de fortjener legesager fri for skadelig kemi og hormonforstyrrende stoffer. Derfor sætter vi her på siden fokus på, hvorfor trælegetøj i mange tilfælde er bedre end legetøj af plastik. Vi oplever allerede, at legetøj af træ har fået sig en renæssance, og at flere og flere forældre efterspørger trælegesager fremfor plastiklegetøj.

 

Trælegetøj er ofte økologisk og fremstillet uden brug af skadelig kemi. Der har været mange grimme sager fremme i medierne om, at det er blevet opdaget, at legetøj af plast har indeholdt skadelige og hormonforstyrrende stoffer såsom phtalater. Selvom der fra EU’s side af er fastsat skrappe regler og krav til plastiklegetøj og deres indholdsstoffer, er I som forældre på den helt sikre side, hvis I vælger trælegetøj i stedet for plast.

Madkasser

Et andet godt bud på at være bæredygtig er ungernes madkasser. Sistema madkasser har en praktisk indretning og opdeling, så du kan have frugt og mad hver for sig. Madkasserne er miljøvenlige og lavet i plastik, der er 100 % phthalat og BPA-fri, så du med god samvittighed kan pakke børnenes frokost i dem. Der er også madkasser med køleelement. 

 

Sistema madkasser er derfor det oplagte valg, når man gerne vil have fokus på bæredygtighed, og sunde plastik madkasser. Derudover er det allerbedst for dine børn at deres madkasser ikke indeholder hormon forstyrrende stoffer, eller skadelig kemi.

Derfor skal du købe bæredygtigt legetøj:

  • Du vil være en af dem der tager et aktivt valg om at arbejde i mod klima forandringerne, og vil sørge for ikke at sætte cO2 aftryk.
  • Bæredygtigt legetøj er oftest langt mere gennem testet og sikret end almindelig legetøj, da de skal opfylde nogle specielle krav.
  • Dine børn vil ikke have legetøj der indeholder hormon forstyrrende stoffer, eller andre skadelige kemiske ting.