Gør dit hjem klar til foråret; få styr på have og tag

Når foråret melder sin ankomst, så skal hjemmet gøres klar til den nye sæson. Mange mennesker tager fat i den store forårsrengøring, klargøring af haven eller renovering af ejendommen. Vejret gør det nemmere at arbejde både ude og inde, og så skal alt jo være klar til grillsæson og udetimer.

Her får du lidt inspiration til hvordan du gør din have ekstra flot til den nye sæson, og hvordan huset også kan få en overhaling.

Skab en have der er flot i alle måneder

Forårets lunere dage gør det muligt for os at arbejde i haven, plante blomster og fjerne uønsket vækst. De længere dage og de højere temperaturer betyder at aktiviteten i haven vokser, og man kan uden tvivl mærke en livlig summen bag havelågerne.

Mange mennesker forventer at haven blot skal og kan nydes til forår og sommer, og det er ofte en selvfølge at der intet pænt er at kigge på i de kolde måneder.

Men når du påbegynder dit havearbejde, så kan du med fordel indtænke blomster, buske og træer i din indretning, som også blomstrer og er flotte at se på i de kolde måneder.

En kejserbusk eller en dronningebusk er perfekte eksempler på planter som kan blomstre i vintermånederne og give haven en flot glans, når sneen og de kraftfulde regnfald tager over.

Skræddersy haven så den passer til dine behov

Hvilken have man skal klargøre til foråret afhænger i høj grad af hvem man er som person, og hvor meget tid man har lyst til at investere i havearbejde.

Måske er naboens blomsterbede, plantekasser og velholdte plæner meget smukke og fristende, men det kræver tid og energi at holde dem ved lige. Ikke alle kan finde den rigtige mængde tid til dagligt at passe og pleje krævende planter, og det kan resultere i at planter dør og haven får et rodet og uønsket udseende.

Hvis du elsker at tilbringe tid i haven efter arbejde, og ovenikøbet har grønne fingre, så kan det være ren meditation at plante, grave og fjerne ukrudt. En sådan person kan godt udfordre sig selv lidt, når det kommer til indretningen af haven, og måske også integrere krævende kroge og bed i de udendørs arealer.

Prioriterer man i stedet sin tid på andre ting i hverdagen, men ønsker man stadig en flot og præsentabel have, så kan det være en god idé med få og simple planter og blomster, som mere eller mindre kan passe sig selv og stadig se pæne ud.

Et præsentabelt hus giver et roligt sind

Men når foråret er på vej og sommeren luer lige rundt om hjørnet, så er det ikke blot haven, der skal tages højde for. Huset skal nemlig også have en overhaling.

Alle de ting man har planlagt skulle renoveres, tilbygges eller renses skal nu tages hånd om, når vejret faktisk tillader det.

Rensning af tag for mos er en af klassikerne, som mange kaster sig ud i, når udendørs-sæsonen er på vej. Her kan man både selv vælge at give taget et løft, men det er oftest en bedre og mere effektiv løsning af få professionel hjælp til det. I den forbindelse kan det være en god idé at tænke tag-rensning ind i budgettet for forårs-klargøring, så man ikke støder ind i uforudsete udgifter.

En rensning af tag gør således både hjemmet mere præsentabelt og naboerne misundelige, men det er faktisk også et tiltag der forlænger tagets levetid og kan spare dig for tusindvis af kroner i det lange løb.

Skab et hjerterum i udendørs omgivelser

Hvis haven og huset er på plads, så giv dig tid til at se på de områder udenfor, hvor du skal opholde dig mest og tilbringe tid med venner og familie; nemlig terrasser, altaner og hyggekroge.

Sommeren i Danmark er tiltrængt, og efter mange lange og mørke måneder, glæder vi os til at kunne tilbringe vores tid udenfor.

Vi bruger tonsvis af timer udenfor, når dagene bliver længere og temperaturen tillader det. I den forbindelse er det en god idé at skabe et frirum i haven, hvor vi kan lide at være og hvor vi kan lide at have besøg.

En terrasse er derfor ikke blot en terrasse, det er sted for socialt samvær, hyggelige middage og uforglemmelige nætter. Skab derfor en atmosfære på terrassen, som både du og dine gæster bare ikke kan undvære.