Forgyld dine blomster derhjemme

Blomster har en evne til at sprede glæde og bruges derfor ikke kun i de små hjem for indretningens skyld, men også i specielle anledninger har vi fundet ud af at man kan sige meget med blomster.

Skab evig glæde med en blomst af guld

Når vi bevæger os over i blomsterverdenen der skal skabe glæde og ikke bare være en del af indretningen derhjemme, er det sjældent at det foregår med potteplanter men mere set at der anvendes buketter. En sød buket i værtindegave er en rigtig fin gestus, men også på store dage som f.eks. bryllup bruger vi de afskårne blomster der betyder noget for os og samler dem i en smuk buket.

Når en buket har en særlig betydning, vil vi ofte have svært ved at skulle skille os af med den, når den ikke længere ser flot og frisk ud. Derfor er vi stort set alle stødt ind i, at folk vælger at tørre buketter, for at beholde dem i hjemmet efter en stor dag som f.eks. bryllup.

Hvis du ikke er så meget for de tørrede buketter, så er der heldigvis en rigtig fin løsning for dig også. Du kan nemlig forgylde blomster ligesom nogle forgylder de første sko fra barnet eller andet der aldrig må forgå. Guldpriser i dag, er ikke i den lave ende, men hvis du virkelig gerne vil gemme en blomst fra din brudebuket eller måske den første røde rose du fik fra din partner, så kan det sagtens lade sig gøre til en overkommelig pris. Guldpriser kan du altid holde øje med fra dag til dag og på den måde kan du se hvornår det vil være billigst for dig at få forgyldt din blomst.

Når du har besluttet dig for at få en blomst med betydning forgyldt

Hvis du gerne vil have en rose eller måske en forglemmigej forgyldt, skal du starte med at finde en guldsmed der vil klare denne tjans. Det er ikke alle guldsmede der har muligheden for selv at gøre arbejdet, men i de fleste tilfælde vil din guldsmed have et samarbejde med én, som kan klare jobbet.

Når du skal sende den betydningsfulde blomst afsted til forgyldning, skal du sørge for at den holder sig så frisk som det er muligt. Tag gerne et par ekstra blomster fra din buket fra til guldsmeden, i tilfælde af at den ene er blevet knap så pæn. De fleste bliver gift på en weekenddag, så tag blomsterne fra buketten, pak stilken ind i en våd køkkenrulle og opbevar blomster i køleskabet til det bliver mandag morgen og du kan sende blomsten til guldsmeden.

På denne måde sikrer du at guldsmeden har noget der kan gøres til en perfekt forgyldt blomst. Selve processen er ikke noget der klares fra den ene dag til den anden og du må derfor være opmærksom på at en vis form for tålmodighed er nødvendig. Oftest tager det 1-2 måneder at få blomsten retur. Det skyldes at der i de flestes tilfælde først skal forsølves for derefter at forgylde blomsten med 24 karat guld, da det ikke er let at arbejde med så rent guld.