3 ting der skaber hygge i haven

Haven er et hyggeligt samlingspunkt for hele familien, som kan indrettes på flere måder, for at skabe stemning og hygge. Særligt på de lange lune aftener, der nydes med familien eller med dine gæster, kan du let skabe en god og behagelig atmosfære. Ofte skal der kun nogle få ting til at gøre en aften til en begivenhed, som dine gæster vil huske – Her giver vi dig 3 forskellige ting, som du hurtigt og billigt kan bruge, når haven skal peppes op med ekstra hygge.

Et bålfad er perfekt til haven

Åben ild og bål har altid været en ting som de fleste forbinder med lange sommeraftener, hvor familie og venner kan hygge sig rundt om bålet. Hvis du har mulighed for at lave en rigtig bålplads, kan du selv bestemme størrelsen på ildstedet, og du kan indrette siddepladser hele vejen rundt.

Hvis du ikke har plads til en rigtig bålplads, kan du købe et bålfad, som findes i flere forskellige størrelser. Bålfadet kan bruges præcis som en bålplads, fordelen ved bålfade er blot, at det let kan flyttes, hvis du vælger at bruge fadet andre steder i haven eller på terrassen.

Et bålfad har flere anvendelser. Det kan bruges til at hæve temperaturen, når mørket faldet på, og luften bliver køligere. Du kan også bruge dit bålfad til madlavning, og når der skal grilles skumfiduser eller snobrød.

Hvilket bålfad skal du vælge? – Der er mange muligheder, og du kan bl.a. vælge ud fra størrelse, materiale, pris og anvendelsesmuligheder.

Flotte og praktiske solcellelamper

En anden ting der kan give et ekstra pift i haven, er flot belysning, når mørket falder på. Du kan nøjes med lys i nærheden af terrassen, eller du kan vælge at placere lys rundt i hele haven.

Tidligere var det et stort og besværligt arbejde, at trække kabler til strøm, men med moderne solcellelamper, er det blevet lettere end nogensinde at montere lys langt fra stikkontakten. Du skal blot placere dine lamper, på de steder der skal lyses op, så klarer lampen resten.

Lamperne har indbygget batteri, og i løbet af dagen, oplader solens stråler batterierne. De fleste lamper har indbygget sensor, der automatisk tænder lyset, når mørket falder på.

Du kan vælge mellem et væld af forskellige lamper. Der findes lamper til montering på husmuren, som giver en flot refleks i murstenene, når lampen tændes. Du kan også vælge lamper med spots der lyser op træer og buskes toppe, og dermed giver en superflot lyseffekt – mulighederne er talrige.

Elegante markiser eller solsejl

Den sidste ting vi har valgt at tage med, er af mere praktisk karakter. Markiser eller solsejl på terrassen, er særdeles praktiske og næsten ikke til at undvære.

Markise og solsejl skærmer for den bagende sol, når du nyder livet udenfor. Her kan du sidde i skygge, når det bliver for varmt under åben himmel, og du kan forlænge aftenerne, når duggen begynder at falde.

Markisen er den dyreste løsning, men også den mest praktiske, da den let kan rulles ud og ind. Solsejlet er billigt, og kan let flyttes til andre placeringer, men skal hænges op og tages ned, hver gang det skal bruges.