Hvad er evighedsbuketter, og hvorfor er de så populære?

Måske har du allerede hørt om evighedsbuketter fra din omgangskreds, på nettet eller i din lokale blomsterbutik. Disse buketter har i sandhed taget danskerne med storm de sidste par år, hvor de har vundet indpas på blomstermarkedet.

Du finder denne type buket overalt på nettet, hvor den dekorativt tager plads i billederne af boligindretning på instagram. Men hvorfor er evighedsbuketter pludselig alle vegne, og hvad er det, der gør dem så populære? Dette skal vi se nærmere på herunder.

Dekorative blomster til hjemmet

Evighedsbuketter har som sagt taget danskerne med storm og er blevet fast inventar hos mange danske hjem. Men hvorfor? Jo, svaret kan faktisk findes i blomsternes dekorative ydre og holdbare indre. Det forholder sig nemlig således, at disse buketter er nøje udvalgt af blomsterhandlerne og derefter tørret, således at de ikke kan dø ud.

De kan dermed stå i en tom vase på spisebordet, i stuen eller i soveværelset i mange år frem, uden at du skal bekymre dig om at give dem vand. Denne form for buket er enormt dekorativ og kan nemt gøre ethvert hjem klar til en fotosession på et boligmagasin.

Som oftest vil disse buketter også være udvalgt i farvetoner, der passer med hinanden, og grundet deres ”tørrede” udseende vil de kunne indgå i stort set alle former for indretninger. De skriger dermed ikke på opmærksomhed, men bidrager derimod til en underspillet naturlighed til boligens indretning.

En buket der varer ved!

Som nævnt, så er evighedsbuketter en anden og smartere måde at snakke om tørrede buketter på. Disse blomster er nemlig tørret med den hensigt, at de vil kunne holde i mange år frem uden vand. Det er naturligvis ikke alle blomster, der kan tåle at blive tørret, og derfor er det blomsterhandlernes opgave at udvælge netop de blomster, der holder sig bedst, når de bliver tørret. Når du dermed modtager en evighedsbuket, kan du være sikker på, at den vil holde i mange år frem og kan indgå i enhver boligindretning.

Du bør dog altid holde øje med, om din buket tager skade af sollyset fra dine vinduer. Stiller du din buket tæt mod et vindue med en masse direkte sol, vil din buket kunne falme i farven. Sørg derfor altid at placere din buketter i behørig afstand fra vinduer, således at de bibeholder deres naturlige og flotte farve.

Hvilken buket skal du vælge?

Der findes i øjeblikket et hav af forskellige buketter, der hver især har deres særlige kvaliteter. En buket skal først og fremmest kunne passe ind i det rum i boligen, som du ønsker, den skal stå i.

Her kan det være relevant at overveje, hvor meget eller hvor lidt plads, du har til netop den buket, du ønsker. Der findes nemlig et væld af forskellige størrelser og afhængig af, hvor du vil have den stående, kan netop størrelsen på buketten være ganske afgørende. Dernæst bør du også overveje farven på din evighedsbuket.

Som nævnt tidligere vil farverne læne sig op ad den naturlige farvepalet, da disse blomster er tørrede. Der vil dog stadig være mange farver at vælge imellem og helt sikkert også nogle, der passer til din bolig.