3 tips til dig der skal ordne haven i sommerperiopden

Det er lige nu den tid på året, hvor der er mange, der går i haven. Det er nemlig nu, at vejret er blevet mere fremkommeligt, både når det kommer til de lunere temperaturer og de længere dage med sollys. Og derfor er det bare med at trække i arbejdshandskerne og finde haveredskaberne frem. Efter en lang vinter kan der nemlig være mange ting, der trænger til en kærlig hånd i haven. Og det er især noget, der gør sig gældende for 3 forskellige ting. Vil du vide, hvor du skal starte med at lægge dit fokus i din have? Så læs med herunder.

Start med de grønne områder

Når du gerne vil have en have der ser ordentlig ud, bør du starte med at tage et kig på de mange grønne arealer, som der her findes. Det er nemlig ofte dem, der kan komme til at se lidt hærgede ud henover vinteren samt forsommeren, hvor der kommer meget ukrudt til. Derfor bør du først og fremmest sørge for at fjerne alt det uønskede plantevækst og også gerne forebygge det fremover ved for eksempel at lægge noget dug under jorden, at sprede flis eller sprøjte for på den måde at gøre det lettere for dig selv en anden gang.

Det kan også være, at du har nogle træer, buske og planter, der skal beskæres, så de igen kommer til at soignerede ud, og derfor er det også en fordel at have en havesaks med dig omkring.

Fortsæt til terrassen

Derudover kan det være, at det er i år, du skal have gjort noget ved din terrasse. Hos mange får den lov at lægge hen, og med tiden kan den derfor komme til at se både slidt, trist og kedelig ud. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis fliserne er gået itu eller lægger skævt. Derfor kan det være, at det er bedst for dig at starte på en ny, og det kan være et stort arbejde.

For det første skal du have gravet den gamle terrasse op, og i sådant et tilfælde kan du få behov for professionel bortkørsel af jord, så du ikke selv skal køre frem og tilbage mellem lossepladsen og din have for at komme af med det overskydende jord.

Herefter kan du begynde at rette af og lægge din nye terrasse med en belægning, du ønsker.

Slut af med blomsterne

Sidst men ikke mindst skal du skabe liv og hygge i din have. Derfor bør du plante og så nye og friske blomster, der kan skabe et flor af farver og skønne dufte, hver gang du træder ud i din have. Det er for alvor noget, der vil virke opkvikkende, og derudover får du også noget pænt at se på hver dag. For dig handler det bare om at finde frem til de blomster, som du synes om, og så kræver de selvfølgelig også en smule pasning. Men når solen står højest, kan der også være en del hygge forbundet med den form for havearbejde.