Giv blomster eller planter i barselsgave

Nu er der jo ikke noget nyt i at give blomster i barselsgave – som f.eks. en Mor og Barn-buket – men det er ikke det, vi tænker på her, vi tænker på blomster med rod, blomsterløg og lignende, som kan gro i haven år efter år. Læs med herunder, hvorfor du skal give blomster eller planter i barselsgave.

 

Umiddelbart tænker du måske, at blomster eller planter til haven er en dårlig idé som barselsgave, fordi det nyfødte barn ikke har nogen glæde af gaven. Men et nyfødt barn har ikke glæde af ret mange gaver, lige når det er født. Og der er jo heller ikke noget, der forhindrer dig i både at give blomster eller planter og finde på endnu en barselsgave til baby og/eller forældre.

Hvilke blomster eller planter skal du vælge?

Har forældrene et specifikt ønske, til hvad de gerne vi have af blomster eller partner, ja, så er det jo nemt at gå ud at købe gaven.

Har du selv blomster eller planter i haven, som de nybagte forældre har ytret ønske om, at de også gerne ville have i deres blomsterbed, er det oplagt i stedet, at du tager en stikling, et par løg – eller hvordan planten nu kan deles – og tager med til dem.

 

Er ovennævnte ikke tilfældet, så kan du jo selv frit bestemme. Skal det være en staude eller måske blomster til at plukke? Husk, at vælge blomster eller planter, der er flerårige, når du vælger. Meningen med gaven er jo netop, at dem bliver ved med at være der, så længe at barnet også får glæde af den.

 

Du kan f.eks. købe en sommerfuglebusk, der vil tiltrække alverdens smukke, blafrende sommerfugle i alle regnbuens farver, når den blomstrer. Barnet skal ikke være ret gammelt, før det vil være interessant at kigge på. Og det bliver ved med at være det. Selv de fleste voksne synes, at sommerfugle er fængslende at betragte.

Vælger du blomster, der kan plukkes, går der lidt længere tid, før barnet kan være med, men så vil forældrene få glæde af dem både ude og inde indtil da.

Plant et træ

Du kan også købe et træ til den lille, nye familie. Et træ, der vil vokse med barnet – og også vokse det over hovedet. Men det vil op gennem årene være sjovt for barnet at tænke på, at det dér træ er på alder med mig. Køber du et frugttræ, kan de endda få mere gavn af det end blot at kigge på det og nyde dets skønhed.

Afhængigt af hvilket træ du køber, kan der måske en dag komme en gynge i træet.

Vent til de kommer hjem

Vil du give blomster eller planter til haven i barselsgave, skal du vente med at give gaven, til familien er kommet hjem fra hospitalet – medmindre du giver det som et gavekort – der må nemlig ikke medbringes gaver, der indeholder jord på et hospital. Du kan selvfølgelig også plante blomsterne, planten eller træet, mens de er på hospitalet for at føde, så slipper de selv for besværet.