Derfor er din have så vigtig for krop og sjæl

Der er mange af os, der ikke kan forestille os en hverdag uden en have. Det er den naturlige forlængelse, som vi kan finde fra hjemmet, og derfor er det den ekstra tilføjelse, der kan sørge for, at det er let for os at få noget frisk luft, mærke vinden i håret og lade vores kinder farve røde. Og det er især sundt, når vi ellers er gode til at leve meget af vores liv inde bag lukkede døre. Derudover er haven også et stort aktivt om sommeren, hvor en stor del af hverdagen kan tages med ud i det grønne, og derfor har den rigtig mange fordele.

Det friske pust mellem de travle trivialiteter i hverdagen

Det er for eksempel noget, der gælder, når det kommer til den ro og balance, som alle kan have behov for, når vi normalt gennemlever en meget travl hverdag. Det betyder, at det er det sted, hvor vi kan opbygge den energi og den motivation, som der kan være behov for, når vi skal blive ved med at komme godt gennem vaner og rutiner, som ellers synes meget trivielle. På den måde er haven det rum, der giver os den indre ro og det friske pust, der sørger for, at vi bliver ved med at føle glæde i hverdagen

Når du kan tage en del af hverdagen med dig udenfor

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så ved du også alt om, hvor stort et aktiv der er tale om. Om sommeren kan du nemlig rykke en stor del af din hverdag ud på din terrasse. Her kan du slappe af og slænge dig i dine bløde havemøbler med en god bog eller en kold drink, du kan samles med familien om et godt måltid mad tilberedt på grillen, og du kan i det hele taget rykke en del af hverdagen med dig ud.

Dine børn skal også kunne trives i din have

Dog er det ikke kun for dig at haven skal være god. Den skal også passe til dine børn. Derfor skal den have plads til, at de kan udfolde sig og være kreative. Den skal have masser af ting, der stimulere sanser og energi for på den måde, at børnene kan lade deres fantasi få frit løb. Det er noget, der kan føre til mange sjove lege og dermed glæde i flere timer ad gangen. Og hvem drømmer ikke om at have nogle børn, der elsker at være udenfor og bare nyder vejret, uanset om solen skinner eller det regner.

Og husk også at gøre den venlig for dine dyr

Det samme gælder vores husdyr som for eksempel hunden. Denne skal nemlig også have plads i haven, idet den især bliver aktiveret af de mange indtryk og dufte, som der her er at finde. Det er naturligt for en hund at komme ud, og det er også rent biologisk en nødvendighed for den. Derfor skal du give den nogle gode forudsætninger – også når det kommer til forsikringer til dyr. Din nye have skal naturligvis være sikker for hunden, men det er dog stadig en god ide at have både den lovpligtige og en sygeforsikring til din hund.