3 gode råd til at investere i de rigtige blomster og planter til haven

Skal du også finde de rigtige planter og blomster til haven i efteråret og vinteren? Vi giver dig tre råd til at finde de rigtige planter og blomster, som kan overvintre og slå rødder til vinteren og i løbet af efteråret. Læg især mærke til hvilken sort den pågældende plante eller blomst er.

 

Det er vigtigt at plante dine blomster og planter i haven, så tidligt som muligt, så de kan nå at slå rødder og blive stærke inden vinteren. Når du køber planter og blomster til haven skal du især tænke på, hvilke slags rødder de planter, du investerer i, har. Køber du planter fra nabolande som Sverige eller Norge, skal du omregne din valuta for at finde ud af, hvor meget de koster. 

 

Vi giver dig de følgende tre råd om investering i planter og blomster her:

1. Find den rigtige sort

Der er stor forskel på om de planter, der mister deres blade om vinteren eller om de stadig er grønne i løbet af vinteren. Mange mennesker ønsker ikke at se ud på en have, der er helt gold som en ørken, og derfor investerer de i en god blanding af planter og blomster til haven, som måske om sommeren er flotte og prægtige, mens de om vinteren samler næring til sommeren. Andre planter egner sig til både sommer og vinter. Prøv da at finde en god variation. Hårdføre planter til vinteren er typisk smågran, tuja og cypres. En plante som hortensia er også god til at klare kulden. Snak med din lokale gartner og planteskole for at finde ud af, hvilke plante- og blomstertyper, som du skal vælge til din have.

2. Plant når jorden er våd

Du får det meste ud af din investering, hvis du planter dine indkøbte planter, når jorden er våd. Det giver de mest optimale betingelser til planternes rødder, så de kan suge alt næring til sig og blive stærke, inden vinteren og efteråret kommer. Desto stærkere rødderne bliver desto længere tid vil dine blomster og planter overleve, og du vil få mest muligt ud af din investering. Det skaber et godt udgangspunkt for en sund have. Bemærk dog at alle planter er forskellige! Vi oplyser altid om planternes præcise krav her på siden :-)

3. Stik dine indkøbte planter i vand inden de kommer i jorden

Stikker du dine planter ned i den våde jord i haven, umiddelbart lige efter du har købt den, kan du med fordel lige dyppe dem i noget vand inden. Det gør jorden og rødderne klar til at modtage vand og accelelerer processen for rodnettets udspredelse.

 

Fokuser især på hvor du stiller planterne og blomster henne, og hvordan planterne klarer sig i disse betingelser. Det kan være nogle er gode til at klare sig under skygge, mens andre klarer sig bedre i de lysere områder af haven. Det er der ofte store forskelle på. Samtidig er det også vigtigt, hvilke planter du planter sammen med. Nogle planter fremmer hinandens opvækst - den ene tiltrækker for eksempel bier, mens den anden har godt af bier. Kom i snak med din lokale gartner eller planteskole for mere information.