Inspiration til familiehygge i naturen

Er du naturelsker eller et sandt naturmenneske? Så kender du nok til glæden ved at befinde dig i naturen og opleve den med alle dine sanser. Det er i naturen, vi får de bedste oplevelser sammen og mærker, at vi er til. Alle vores sanser bliver aktiveret i naturen, og det giver ofte en ro at komme i kontakt med naturen.

Det er dejligt at dele naturoplevelser med familien. Du får derfor her nogle tips til nogle projekter, du kan komme i gang med sammen med din familie. Hvis I har nogle udendørsprojekter, vil du og din familie komme mere ud. Derudover kan det skabe en samhørighed i familien på en anden måde, når I har et fælles projekt at give jer til.

Kreative projekter

Der er mange aktiviteter at give sig til i naturen, og der er mange ting i naturen, der kan give dig inspiration til kreative projekter, du kan tage med hjem og lave indenfor. Du kender nok til at have lavet kastanjedyr som barn af kastanjer og tændstikker. Du har sikkert også prøvet at snitte din egen snobrødspind. Der er ingen grænser for, hvad man kan stille op med naturens materialer. Som man plejer at sige: Det er kun fantasien, der sætter grænser.

De kreative projekter, du og din familie kan gå i gang med, afhænger af alder. Hvis du har mindre børn, er det altid et hit at samle blade og kastanjer om efteråret. Der er de fineste ting at finde i naturen. Dem kan I tage med hjem, og I kan finde de kreative redskaber frem. I kan for eksempel lave tryk på papir af blade eller lime sten sammen til forskellige figurer og male dem i forskellige farver. Du kan finde flere idéer til kreative projekter i de mange bøger, der bliver skrevet om emnet.

Du kan blandt andet finde inspiration her: https://da.bookmate.com/books/PZfPgw4a

Dyrk din egen mad i haven

Hvis I har jeres egen have, kan I dyrke jeres egen mad i haven. Det er et sjovt projekt for hele familien at være med til at plante sin egen have. Senere kan I høste glæden ved velsmagende tomater fra egen have eller ved krydderurternes duft i kødgryden.

Ønsker I at kaste jer ud i at få anlagt en køkkenhave, er det bedste råd at starte i det små. Start med et mindre bed med planter og blomster, der er nemme at holde. Det kræver lidt at lære de forskellige plantetyper at kende. Det kan I gøre sammen i familien. Det er livsbekræftende at se naturen vokse, hvorfor det også kan være en idé at tage planter med indenfor og få dem til at gro i potteplanter i vindueskarmen.