Gør haven klar til de varme sommermåneder

Sommeren er atter over os, og det betyder, at vi skal have styr på haven igen. Der er ingen tvivl om, at vinteren kan være utroligt hård ved en have, og det kræver derfor en god portion tid og kræfter at få en grøn og farverig have tilbage igen. Ikke desto mindre bruger de fleste mennesker utroligt meget tid i en have, hvorfor det er vigtigt, at den er fuldstændig klar til sommeren og de lange, lyse nætter på terrassen. Du kan her i artiklen læse meget mere om, hvordan du gør haven klar til de varme sommermåneder.

Slå græsset med en robotplæneklipper

Det er først og fremmest vigtigt, at du gør noget ved græsplænen efter den lange og hårde vinter. Har du en ekstra stor græsplæne, kan det for de fleste mennesker virke som et fuldstændigt uoverskueligt projekt. Derfor kan du i stedet lade en robotplæneklipper om at gøre det hårde arbejde for dig. Læs mere på osmedhus.dk, hvor du finder en stor test af robotplæneklippere.

Herefter skal du naturligvis i gang med at plante en masse grønne planter, krydderurter og farverige blomster i din have. Det er det, der giver farve og liv i haven, hvorfor det er en vigtig del, når du skal gøre haven klar til de varme sommermåneder.

Vaske fliserne og giv terrassen en grundig behandling

En terrasse tager også skade af vinteren. Derfor kan du med fordel gå i gang med at vaske fliserne, så de ser ud som nye igen. Har du en træterrasse, kan du give træet en god og grundig behandling, så det er klar til endnu en sæson. Herefter skal du i gang med at gøre havemøblerne i stand. Har du haft dem til at stå inde i et skur eller i garagen henover vinteren, er de garanteret beskidte og fulde af spindelvæv. Derfor er det vigtigt, at du får vasket dem godt og grundigt, og du kan efterfølgende overveje at investere i nogle flotte hynder til dem i fine farver.

Byg dine helt egne, unikke havemøbler

Der er mange, der opdager, at havemøblerne ikke har kunne overleve vinteren, når de trækker dem ud af skuret eller garagen. Derfor kan du med fordel vælge at bygge dine egne havemøbler. På den måde kan du helt selv vælge, hvilke materialer du ønsker, og du kan endvidere skabe dine helt egne unikke møbler, som ingen andre har. Du finder en helt masse inspiration til, hvordan du kan bygge dine egne møbler til haven på Bygselvviden.dk.

Gør din have så hyggelig og indbydende som muligt

Når du skal gøre haven klar til de varme sommermåneder, er det vigtigt, at du sørger for at gøre den så hyggelig som muligt, så du rent faktisk har lyst til at tilbringe tid der. Udover at købe en masse blomster og planter kan du eksempelvis investere i en fin udendørslyskæde. Danskere bruger utroligt meget tid udenfor i deres have om sommeren, og på den måde kan du sidde ude i endnu længere tid, eftersom den lyser terrassen fint op. Du kan helt selv vælge, om du ønsker en lyskæde med farver eller bare med hvidt lys. Endelig kan du også investere i nogle fine tæpper, som du kan give til dine gæster, når det bliver koldt om aftenen.